IP Security Forum

Sicherheit im LAN => Lokale Netzwerke => Topic started by: admin on Wednesday, 07.10.2009 08:18

Title: Blank Screen Bug on VMware Server 2.0 Web Interface
Post by: admin on Wednesday, 07.10.2009 08:18
The Web Management Interface of VMWare Server 2.0 is seriously flawed. Very often login via webbrowser is not possible because the only thing you get is a blank screen. Sometimes clearing browser cache and cookies helps, somtimes switching from Firefox to Internet Explorer seems to work, also other browsers such as safari are reported to work more reliably.

There are at least four workarounds available:


Once a login session is established via WebUI, chances are that the normal login URL will work again for a while. The root cause of this issue seems to be some sort of a race condition in Tomcat depending on what the browser does. It is a shame that VMware is not willing to fix this bug which was present in all 2.0.x builds and is still present in the latest 2.0.2 version.

 
Title: Re: Blank Screen Bug on VMware Server 2.0 Web Interface
Post by: tankwart on Sunday, 24.01.2010 16:27
Na super, mit Firefox 3.6 geht jetzt VMware Webaccess überhaupt nicht mehr. Fehlermeldung:

"Die Verbindung zum Server wurde zurückgesetzt, während die Seite geladen wurde"

Die Virtualisierungs-Engine von VMware ist ja nicht schlecht, aber was die ProgrammiererInnen des Webinterface da zusammengeschustert haben, ist unterirdisch. Seit Jahren Javascript-Fehler ohne Ende, kein Wunder, dass es dann irgendwann mal kracht. Diese Leute solltenn sich umschulen lassen, zu etwas, wo sie weniger Schaden anrichten können. :-(